Conopida gratinata

Conopida gratinata

Nu știu exact când a apărut, dar dragostea mea pentru conopidă este deja arhaică, motiv pentru care e deja o provocare  să găsesc noi și noi modalități de-a o găti, eventual fără să mă repet. Eventual. Pentru că, așa cum roșia merge de minune crudă, tăiată felii, alături de mozzarella proaspătă și frunze de busuioc; ei bine, așa și conopida la cuptor cu orice fel de brânză topicioasă mi se pare ceva de vis. Ceva similar am făcut de exemplu aici, când am folosit mozzarella, ceddar și turmenic și de nenumărate ori de atunci pentru că, believe me, testez muuuultă brânză. MULTĂ. Kile. De la Lăptăria cu Caimac, brandul cel mai bun de lactate de pe piață, părerea mea 🙂 Și, în celebrarea faptului că în câteva zile, minunea de caș zvântat va apărea în lanțul Mega Image, m-am decis să vă dau rețeta asta simplă și delicioasă în care să folosiți cu drag noul produs:

  • o bucată mărișoară de conopidă se spală bine, se desface florete (tulpina se taie pe din două) și se pune la fiert în apă cu sare;
  • odată fiartă, se toacă nu foarte mărunt și se amestecă cu 4 ouă, 3 bucăți de caș zvântat date prin răzătoare, sare și piper alb măcinat după gust.
  • se unge cu unt o tavă de cuptor, se toarnă amestectul de conopidă și se coace la 180 de grade timp de 20-30 de minute, până se rumenește frumos.

Nu-i așa că-i simplu? Și e modul perfect de pune în valoare o legumă de toamnă-iarnă. Și de a mânca noul caș zvântat de la Lăptăria cu Caimac, nu de alta, dar câtă pizza sau sandwich-uri cu prosciutto (de-alea la sandwich-maker, oozie on the inside și rumene pe-afară) să mănânci?!

Toodles.