Cum sa bei mai multa apa

Cum sa bei mai multa apa

De când lumea și pământul, unii se confruntă cu o mare și acută problemă: aportul de lichide. Nu intru în detalii legate de câtă apă sau alte lichide ar trebui băute zilnic, cum se bea apa și când, sunt destule informații pe internet legate de aceste subiecte dar mai degrabă vreau să atrag atenția că ne putem hidrata corespunzător și chiar să ne placă! Și eu vreau uneori să beau ceva ”bun” și sănătos, fără aport de calorii goale sau zahăr adăugat și care să îmi potolească setea respectiv să mă hidrateze. Berea cu sau fără alcool, siropurile – chiar și cele făcute de bunici, sucurile, nu sunt cele potrivite alegeri, ele aducând totodată și ”musafirii” nepoftiți de care aminteam anterior, în plus, consider că unele produse nu fac altceva decât să întrețină o poftă constantă ”de dulce”. So, ce-i de făcut? Well, soluția găsită de mine în propria-mi bucătărie m-a încântat de la prima încercare și de luni întregi mă bucur de zeci de pahare de apă aromate natual:

  • se aleg fructele preferate: pot fi căpșuni, zmeură, ananas, pepene roșu sau galben, piersici, afine, grapefruit, lime, etc.
  • se aleg condimente sau plante aromatice: vanilie, turmenic, scorțișoară, frunze mentă, de busuioc sau de pătrunjel, frunze de lămâiță sau cimbru, etc.
  • se trântesc fără milă în blender – fructe + condimente/frunzele plantelor aromatice și se amestecă bine de tot, pâna la consistența unui piure foarte fin;
  • se toarnă în forme pentru cuburi de gheată și se dau la congelator;
  • se folosesc 1-2 cuburi la fiecare pahar mare de apă.

Simplu, nu? Până acum m-au încântat următoarele: suc de lămâie și/sau lime cu câteva frunze de mentă (eventual + 1-2 castraveți cu tot cu coajă), ananas + câteva frunze de busuioc, pepene roșu sau galben + frunze de busuioc, căpșuni + frunze de cimbru (care cimbru merge super bine și cu piersici btw), suc de portocală + mure (chestia asta am dat-o prin sită pentru cp nu sunt mare fan al semințelor de mure), suc de lime + puțină pudră de scorțișoară, pere + puțină pudră de scorțișoară.

Dacă nu aveți loc în congelator, mai puteți face o treabă interesantă: apă aromatizată! Adică într-o sticlă de apă adăugați orice fâșii de legume și bucăți de fructe, plante aromatice și/sau condimente și le lăsați la infuzat peste noapte. Aroma lor se va tranfera în apă și vă puteți bucura de o hidratare delicioasă.

În poze vedeți combinația ananas (am folosit un ananas întreg) cu 4-5 frunze mari de busuioc italienesc. Fără zahăr, miere, sirop de agave sau îndulcitori artificiali, doar ceva aromat și răcoritor! Încercați și voi? Hai încercați și ziceți-mi cum a fost !