Broccoli gratinat cu branza, la cuptor

Broccoli gratinat cu branza, la cuptor

Continui seria ”gătit-pozat cu telefonul în stil mizerabil-publicat pe blog” cu o nouă rețetă featuring caș zvântat marca Lăptăria cu caimac, în esență pentru cineva trebuie să se sacrifice și s-o facă și pe asta, respectiv să trântească brânză în orice 🙂 Acestea fiind zise, iacătă procedura:

  • O bucată babană de broccoli se spală, se curăță bine și se fierbe (eu tai capătul cotorului și eventual curăț cotorul dacă mi se pare că sunt părți uscate și pun la fiert cu următoarele metode: 1. întregul buchet cu tulpina în jos într-o oală cu diametru mai mic și pe marginile căreia să stea floretele, în apă sărată care fierbe – în felul ăsta tulpina care e mai groasă fierbe direct în apă iar vaporii care se înalță gătesc lejer floretele; 2. simplu, în apă clocotită sărată se pun floretele desfăcute timp de maxim 3-5 minute, depinde cât sunt de mari tăiate; 3. la steamer). Odată fiert, se lasă la răcorit și se toacă mărunt-ish (sau după preferințe).
  • Într-un bol mare, se rad 3 bucăți caș zvântat (cam 300 de grame) sau orice altă brânză care se topește frumos și se amestecă cu broccoli-ul tocat și o linguriță rasă de usturoi granulat sau pudră.
  • Într-un alt bol se bat bine 4 ouă medii cu 300 ml smântână dulce pentru gătit, sare și piper alb după gust (luați în calcul dacă broccoli-ul s-a fiert în apă cu sare).
  • Într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline sau unt se așează broccoli-ul cu brânză și usturoi, se nivelează frumos și se toarnă amestecul de ouă și smântână. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20 de minute sau până se rumenește.

Nu mai are sens să menționez că optim e să se mănânce direct cu furculița din vasul în care s-a copt, că iar demonstrez lumii că nu-s genul ăla de domnișoară care servește pompos mâncarea. BUT OH WELL…

Poftă bună și P.S.: nu m-a plătit nimeni să fac reclamă, în case you were wondering, pur și simplu produsele Lăptăria cu caimac mi se par bune a naibii, dar despre aventura mea cu ele, într-o postare viitoare și amplă, pentru care mă chinui să aloc timp de cel puțin o lună.