Ce-am mai gatit super rapid – paste gratinate, cu sos rosu

Ce-am mai gatit super rapid – paste gratinate, cu sos rosu

Yup, cam asta e tot ce ai nevoie pentru a încropi un prânz absolut fabulos, rapid, cu brânză care se întinde, cu sos de roșii bogat și aromat, ce să mai, rețeta ideală de vară. Vară ploioasă adică, pentru că am îndoieli c-aș deschide cuptorul la temperaturi de peste 30 de grade 🙂 Bonus, super simplu de făcut! Iacătă:

  • curățați ceapa și spălați dovlecelul (u capetele tăiate), trântiți-le bucăți într-un blender sau chopper și faceți-le praf;
  • încingeți 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, încăpătoare și sotați legumele până se evaporă toată apa și încep să se rumenească ușor;
  • dacă nu aveți ardei capia copți deja, like i do, acum e momentul să-i coaceți direct pe flacăra aragazului setată la minim;
  • adăugați sucul de roșii pasat cu ardei capia (în lipșă, puteți da prin blender direct 3-4 roșii mari alături de ardeii capia copți)
  • amestecați sosul ocazional și fierbeți la foc molcom, până scade, condimentați cu sare, piper, 1 linguriță de oregano și una de busuioc (se poate folosi și busuioc proaspăt, cam un pumn de frunze tocate mărunt);
  • cât fierbe sosul, fierbeți 200 de grame de paste conform instrucțiunilor de pe pachet, în apă cu sare, până sunt al dente, ba chiar puțin nefăcute – pentru că se vor mai găti împreună cu sosul;
  • dați brânza prin răzătoare (poate fi mozzarella, caș de vacă, cașcaval – orice se topește frumos), amestecați 3/4 din ea cu pastele și sos, restul presărați deasupra și dați tigaia la cuptor pentru incă 10-15 minute.

Cuptorul meu n-a vrut să coopereze respectiv să gratineze frumos totul și să rumenească brânza, mai ales acum că ne-a auzit vorbind despre adoptarea unui cuptor electric, but oh well. Cu toate astea, a ieșit un preparat delicios, sățios, de sezon, pentru burtici înfometate și leneșe, care se scurg din pat sâmbăta la 14.32 pentru cu toarnă cu găleata afară.

See ya, mă duc să mă bag înapoi în pat.