To do & eat list – vara 2014

To do & eat list – vara 2014

DSC_7432

1. Pepene. Roșu sau galben. Neapărat în cantități industriale. Dimineața, la prânz și seara. Și printre mese. Poate chiar un 3-day melon detox.

2. Roșii de grădină. Sper să se găsească și în piețele bucureștene iar de nu, căutat surse. Salate de roșii all summer long: simple (roșii, ceapă, ulei de măsline extra virgin, sare de Himalaya) sau cu adaosuri din alte legume (capia roșu, spanac tânăr, capere, ardei copți, măsline, you name it), lactate (telemea, caș de vacă, urdă, parmezan, feta, brânză moale de capră), crutoane de pâine homemade cu ierburi aromate și usturoi. Ah, le yum!

2.1. Roșii galbene. Nu de fiță ci de gust.

3. O nouă pereche de șalvari. Colorați dar să meargă cu restul chestiilor din dulap. I know, it’s a huge challenge.

4. Dalboka. Midii până la epuizare. Îmi amintesc cu nostalgie supa de midii, midiile cu sos picant și midiile cu cartofi, varză și ananas. Deci da, Dalboka, de minim 3 ori. Hai 5.

5. Cremă de protecție solară cu SPF 50. Fără comentarii.

6. Ghivece cu rozmarin, salvie și cimbru. Opțiune secundară pe timp limitat: lăsat lenea și cumpărat legături din piață.

7. Maxim un weekend pe lună în București. Restul la mare sau la munte. Sau oriunde in afara capitalei toride. Neapărat Transalpina anul ăsta!

8. Homemade ice tea. Și vitamin water. Și de băut cu apă rece siropurile făcute astă-toamnă + pe astea noi, din producția 2014.

9. Cel puțin o dulceață făcută in premieră și în integralitate de Rookie. Să vedem din ce o să fie. Și cine o s-o mănânce! 🙂

10. Homemade ice cream. And sorbet.

10.1. Pe cale de consecință a punctului 10 – de luat forme de înghețată, cât mai funny. Poate chiar de măsurat noua combină în sensul îndesării recipientului de freon al aparatului de înghețată care stă în cutie de câțiva ani.

11. Oală de fontă. Cred că asta. Pentru chestii de toamnă la cuptor și pâine de casă fără frământare. Dacă mai știți și altele bune, la același nivel de preț please do share the info!

12. De citit vraful de cărți din dotare sau împrumutate. Nu de alta dar măcar de bun simț, că așteaptă oamenii după ele! Bine, poți să dai înapoi așa cum le-ai luat dar o să uiti cruciș dacă îți cere cineva părerea cu privire la capitolul x sau scena cutare. Hmm…de căutat rezumate pe net?

13. Summer end sales. OH YEAH!! La Kitchen Shop? Huh? Huh? Huh? But of course. Bine hai și la haine și încălțăminte…dacă trebuie….

Na! 13 chestii, ca să fie cu noroc! Dar ce talent, ce organizare.. Dar ce modestie.. Ptiu, ptiu, ptiu, să nu fie de deochi!

Vară faină și bogată în oameni dragi și evenimente breath-taking s-aveți!

DSC_5253DSC_5257DSC_5258

 1 thought on “To do & eat list – vara 2014”